Vardagsrummet är 20 kvm. (+62 bilder)

Vardagsrummet är 20 kvm. (+62 bilder)

Vardagsrummet är det mest funktionella rummet i alla hus. Det här är en plats där vi bara kan läsa en intressant bok, titta på en favoritfilm eller ens rulla en högljudd fest och täcka ett elegant bord. Med en lyckad layout kommer ett rum att klara alla dessa uppgifter. Idag kommer vi att berätta hur du utrustar vardagsrummet 20 kvm, så att rummet är elegant och bekvämt för hela familjen.

Välja en inredningsstil

Nyligen försöker konstruktörer att skapa ett enda utrymme i rummet. Det finns inte längre något behov av att separera vardagsrumsytorna med skillnader i golv- och taknivåer eller på grund av olika ytbehandlingar. Utan dessa komplexa övergångar ser rummet mer mycket fritt och rymligt ut.

När det gäller designen använder vi i grund och botten användningen av flera olika stilar. De mest populära av dem är klassisk, modern, skandinavisk, eko och minimalism.

Låt oss förstå vad som skiljer varje stil och hur den kan appliceras i vardagsrummet.

Vardagsrum 20 kvm. i klassisk stil

Den nuvarande klassiska stilen är den väldigt mjuka och enkla riktningen, den så kallade neoklassiska. Det kännetecknas av begränsning, symmetri och svårighetsgrad av linjer.

För sådana interiörer väljer möbler i klassisk form, men det ser alltid ut ädel och fasthållen. Situationen som helhet kan ha ett helt neutralt utseende. Ibland ges adherens till klassikerna bara, till exempel stuckatur på taket eller en klassisk eldstad i mitten av rummet.

Vardagsrummet är 20 kvm. i klassisk stil

Vardagsrum 20 kvm. i modern stil

Under de senaste åren har modern stil för vardagsrummet flyttat sig från minimalism. Nu kan rummet vara mindre strikt och kryddat, mer gratis. Du kan välja ljusa möbler, samt experimentera med sin form.

Dekorelement är igen tillåtna. En speciell plats bland dem är ockuperad av speglar, målningar eller vackra ramar, som ibland medvetet lämnar tomma. Dessa föremål kan hängas på väggar eller bara lutas på dem. Ofta använder designers i de inriktade föremålen för popkultur. Som regel lockar de uppmärksamheten och betonar rummets stil.

Vardagsrummet är 20 kvm. i modern stil
Vardagsrummet är 20 kvm. i modern stil

Vardagsrum 20 kvm. i skandinavisk stil

Varför blev vi kär i skandinaviska mönster? För deras enkelhet! Vi är fascinerad av en önskan att göra alla möbler funktionella, bekväma och bekväma. Denna stil är inte heller så strikt som minimalism - till exempel kan du aktivt använda olika inredningsdetaljer, såväl som inte mot överflöd av mjuka kuddar, mattor eller varma skinn i interiören. Och det är förresten utmärkt för våra klimatförhållanden.

Vardagen i vardagsrummet är oftast gjorda i vitt eller pastellfärger. Möbler väljs antingen i naturliga nyanser eller i tillräckligt ljusa. Det är utformat för att lösa alla ägarnas behov, men det borde inte vara för mycket. På den allmänna bakgrunden av inredningen används ofta ljusa inredningselement: målningar, vaser, tallrikar och andra detaljer som förblir rummet.

Vardagsrummet är 20 kvm. i skandinavisk stil

Vardagsrum 20 kvm. i eko-stil

Eco-stil är en av de nyaste trenderna i design. Dess främsta mål är att fördjupa personen i den mest naturliga miljön för honom. I ett sådant vardagsrum kommer naturliga material och färger att råda. För att göra rummet mer bekvämt använder de vanligtvis mattor, kuddar och mattor. Dessutom finns det i eco-stil gamla eller folkloriska dekorelement.

För att avsluta golvet väljer väggar och tak ofta ett naturligt träd. Även i mycket liten mängd ger det omedelbart rummet den nödvändiga atmosfären. Du kan lämna golvet fritt eller lägga en fin touch - som ett alternativ, mattor som visuellt ser ut som grönt gräs. Vid registrering, välkommen växter, liksom torra buketter i vaser eller buntar.

Vardagsrummet är 20 kvm. i eko-stil
Vardagsrummet är 20 kvm. i eko-stil

Vardagsrum 20 kvm. i stil med minimalism

Om du vill dekorera inredningen i det 20 meter stora vardagsrummet i minimalistisk stil behöver du strikta lakoniska möbler. När du väljer det är det nödvändigt att bygga på vad som verkligen behövs i rummet, och det tar bara förgäves att ta bort platsen. All inredning, som regel, ger direkt till möbelartiklar och belysning.

Väggarna är vanligtvis målade i vitt, pastell eller grå. Ibland, för att skapa en kontrasterande plats i vardagsrummet, läggs ljusa element. Nu är det speciellt modernt att placera blå eller turkos accenter på bakgrund av neutrala föremål.

Vardagsrummet är 20 kvm. i stil med minimalism
Vardagsrummet är 20 kvm. i stil med minimalism

Färgpaletten för vardagsrummet är 20 kvm.

Tjugo rutor är tillräckligt med utrymme för att rymma flera olika zoner i den. Ändå kommer de att vara nära noga till varandra och bör kombineras med varandra i färg. Lätta och neutrala färger för att kombinera enkelt, men mörka och mättade färger kräver mer uppmärksamhet.

Eftersom vardagsrummet kommer att fyllas med möbler av olika nyanser och sedan välja färgning börjar vi först från väggens färg och sedan överväga i vilket område det är bättre att välja situationen.

Vitt vardagsrum på 20 kvm.

Vit färg är fortfarande de främsta favoriterna hos de flesta designers. Bortsett från det faktum att rummet ger en effekt av ljushet, viktlöshet och rymlighet, är den idealisk för kontrasterande design. Om du väljer vita väggar kan du installera möbler av vilken färg som helst.

Lägg till ett par ljusa platser i vardagsrummet och rummet kommer att leka med sommarfärger. Svart och vitt kontrast ger rummet en rytmisk och energisk bild. Kombinationen av vit med brun, choklad eller träfärg - ger komfort och komfort till en varm hemmiljö.

Notera kombinationen av vit med grafit. Du kommer att få en universell bild som kommer att hålla dig i många år. För en förändring blir det möjligt att späda det med jämna mellanrum med ljusa detaljer.

Vardagsrummet är 20 kvm. i vitt

Vardagsrum 20 kvm. i pastellfärger

Väggarna i beige eller andra pastellfärger skapar en mycket mild atmosfär som lugnar och slappnar av.

Inredningen för ett sådant vardagsrum är 20 kvm. du kan välja antingen från pastell, men djupare toner, eller vice versa - från kontrast. Beige väggar kombineras till exempel perfekt med möbler i grå och bruna toner. Men samtidigt ser de bra ut med kontrasterande element i blå eller mint färg.

Vardagsrummet är 20 kvm. i pastellfärger

Det grå vardagsrummet är 20 kvm.

Grå färg fortsätter att vinna popularitet. Du kan säkert välja den för både ytbehandling och möbler. Allt du behöver göra är att välja färg på väggar, möbler och inredning i gradienter av samma ton, men med olika nyanser. Tack vare detta kommer du att kunna dekorera rummet i en palett och få ett vackert ädelt vardagsrum till följd.

Dessutom ser det bra ut med ljusa färger, som framhäver sitt monokroma och förnya inredningen. Ofta hittar du en kombination av grå med gul eller senap. Från kalla nyanser i par till grått erbjuds blå eller turkosfärgade toner.

Vardagsrummet är 20 kvm. i gråtoner
Vardagsrummet är 20 kvm. i grått

Det blå vardagsrummet på 20 kvm.

En annan verklig färg idag är blå. Förutom grå är den väldigt rik på nyanser. Du kan välja mellan ljusa, helt neutrala toner och upp till mörk och mättad, inklusive expressiv indigo eller elektriker.

Använd blå, överväg dess mättnad. Ljus nyanser är mer neutrala - det kommer inte vara svårt att välja möbler för dem. Men med mörkret måste man jobba hårt! De kommer sannolikt att kräva en kontrasterande ljusmiljö.

Tänk också på att den blå färgen refererar till den kalla paletten, den måste mjukas med varma eller neutrala toner. För detta är beige och grå perfekt.

Vardagsrummet är 20 kvm. i blått
Vardagsrummet är 20 kvm. i blå toner

Vardagsrum 20 kvm. i mörka mättade färger

Väggar i mörka mättade färger hjälper till att skapa en mysig och kammareutsmyckning av hallen. Men med hjälp av denna teknik är det viktigt att hålla balans så att rummet i slutändan inte blir alltför dyster. Detta kommer att hjälpa dig med vita möbler - det kommer med fördel att kontrastera med väggarna och ljusa ljuset på rummet.

Så, till exempel, kan du måla väggarna i en smaragdfärg och välja alla möbler eller textilier i ljusa färger. Som ett resultat kommer du att få ett ljust kontrastande vardagsrum med en icke-standard design.

Vardagsrummet är 20 kvm. i mörka mättade färger

Avsluta 20-meters ritbordet

Paul

Den mest populära golvet är fortfarande en parkettbräda och laminat. Bland de relativt nya material som är värda att notera är träskivan - det är särskilt populärt när man dekorerar den skandinaviska eller ekologiska stilen.

Också i vardagsrummet började ibland sätta och kakel, och modet på grova ytor gör att du kan välja även ett betonggolv.

Vardagsrummet är 20 kvm. - Efterbehandling av golvet
Vardagsrummet är 20 kvm. - Efterbehandling av golvet

väggar

Den mest populära versionen av väggarna i vardagsrummet är 20 kvm. Är en målning. Du kan täcka allt i en färg eller göra några av väggarna kontrast. Med denna design är det ganska enkelt att använda olika visuella tekniker - till exempel vertikala stänger visuellt kommer att göra taket högre och horisontellt ökar rummet i den givna riktningen.

Fans av klassikerna kan ge företräde åt tapeter eller kombinera tapeter med målning.

Om du vill använda naturmaterial, tänk på trä eller sten. De är perfekta för att avsluta en vägg eller flera centrala zoner.

Vardagsrummet är 20 kvm. - Väggmålning

tak

Eftersom enkelheten och funktionaliteten nu är modern, är det mest populära idag det enkla vita taket. Om det är planerat att organisera punktbelysning - det kommer att avbrytas eller, eventuellt, med en spänningsfilm.

Ett annat sätt är ett träd. Du kan göra taket helt eller delvis trä eller helt enkelt fästa några strålar till det.

Vardagsrummet är 20 kvm. - takmontering
Vardagsrummet är 20 kvm. - takmontering

textil

När du väljer gardiner för ett vardagsrum på 20 kvm, starta du från rummets allmänna stil. För klassiker lämpliga naturliga material; för minimalism och modern stil - ljusa lufttyger eller en mängd olika rullgardiner. För att se till att de passar bra med situationen, försök att hämta dem i färg på möbler eller dekorelement.

Universal för gardiner är ljusa färger. De är neutrala och passar in i nästan alla interiörer. Men med mörka tyger måste du vara försiktigare. Visuellt gör de rummet lite tungare.

Om du inte är särskilt förtjust i textilier på windows - ta bort det säkert! Och det är inte nödvändigt för detta att ha eleganta panoramaöppningar. Vanliga fönster ser också bra ut utan textilier.

Vardagsrummet är 20 kvm. - Textilier
Vardagsrummet är 20 kvm. - Textilier

Hur man arrangerar möbler i vardagsrummet på 20 kvm.

Först av allt måste du bestämma vilka zoner du vill dela med dig i ditt vardagsrum med. Oftast rummet divideras med området för rekreation och restauranger, men för någon kan det vara viktigare att skapa i publiken rum, ett bibliotek, en bar eller ens ett sovrum.

Låt oss börja med stoppade möbler. För att bestämma det bästa alternativet för dig själv måste du börja från din egen livsstil och dina vanor. Vanligtvis placeras den nära en viss zon av intresse - det kan vara en TV, en projektor eller en öppen spis. Detta bestämmer hur du placerar möblerna, till exempel, mot TV: n eller så att det är bekvämt att kommunicera med varandra.

Ett klassiskt fall är en soffa och två fåtöljer. Men du kan också installera två soffor utan fåtöljer eller en stor hörnmodell. Utöver detta väljer du några små kaffebord. Eller en, men långsträckt.

När det gäller stolarna är det inte nödvändigt att de är i samma stil med soffan. Titta på stolarna av ovanlig form. Kanske kommer de att bli centrum för kompositionen och framgångsrikt inreda ditt vardagsrum med ett område på 20 kvm.

Som lagringsutrymmen kan du erbjuda inbyggda skåp, öppna ställen, konsoler och hyllor. Allt beror på vilken typ av saker du ska lagra i vardagsrummet och vill att de ska vara i sikte eller föredra att gömma dem.

Om du planerar att sätta ett matbord i rummet, överväga några nyanser. För det första är det bättre att tabellen var nära dörren, så det blir lättare att lägga. För det andra, om du ska besöka stora företag föredrar en runda eller ovala modeller - det kommer att rymma fler människor. För det tredje, i matsalen kan du använda en byrå eller någon annan möbel, som kan krävas för att hålla tjänstgör saker.

Hur man arrangerar möbler i vardagsrummet på 20 kvm.
Hur man arrangerar möbler i vardagsrummet på 20 kvm.
Hur man arrangerar möbler i vardagsrummet på 20 kvm.
Hur man arrangerar möbler i vardagsrummet på 20 kvm.

Den rätta belysningen för vardagsrummet

Optimalt alternativ för ett 20 meter stort vardagsrum idag är punktbelysning. Kandelare och vägglampor kan också användas. Observera att belysningen i varje enskild zon måste ha sin egen brytare.

Bredvid de stoppade möblerna, särskilt i närheten av fåtöljerna, finns det inget hinder för golvlampan - en eller flera.

Av de senaste trenderna är det nödvändigt att skilja solljuslampor. De ser väldigt snygga ut och ger ett riktrikt ljus.

När du placerar golvlampor eller vägglampor, se till att belysningen från dem inte återspeglas i TV: n.

Vardagsrummet är 20 kvm. - Korrekt belysning

Vardagsrummet är 20 kvm. - Foto

För att göra ditt 20 meter stora vardagsrum riktigt bekvämt behöver du bara noggrant tänka över inredningen, och då är framgången garanterad! För att ha ännu mer användbara idéer om hur man organiserar utrymme har vi samlat in ett antal bilder med intressanta och snygga lösningar. Trevlig visning!

Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto
Inredning av vardagsrummet på 20 kvm. - Foto

Video: Vardagsrum 20 kvm. - Inredning

Leave a Comment

− 1 = 4