Kjøkken-stue med bar teller (59 bilder) – rasjonell oppdeling av plass

Kjøkken-stuer med barstativ ser originale og stilige ut. Designet er i stand til å oppdatere interiøret, bli en erstatning for et spisebord eller bli brukt som visuell deling av flere soner i rommet. Alt du trenger å vite om bar tellere er i denne artikkelen.

Bar teller kan brukes som spisebord eller en struktur for zonering plass

Fordeler med bar tellere

Med adventen av studioleiligheter kunne folk skape fri for innvendige partisjoner, stilige og moderne boliger som bærer en atmosfære av friskhet og dristige designløsninger. Så står baren mellom kjøkken og stue, som ikke bare er et godt designflytt, men også et funksjonelt element, fikk stor popularitet.

Bar tellere er kompakte og tar ikke opp mye plass

Populariteten til bar tellere er ganske forståelig. Det er flere grunner til dette:

 • multifunksjonalitet. Bar telleren mellom kjøkken og stue kan enten være et utmerket tillegg til spisestue og arbeidsområde, eller bli en full erstatning.
 • Kompakthet. På grunn av det faktum at det nå produseres stativer av forskjellige former og størrelser, blir det mulig å installere dem i nesten hvilken som helst plass.
 • sortiment. Et stort antall stilistiske forskjellige former og fargeløsninger gir deg mulighet til å oppnå barskilt i interiøret i stil med høyteknologisk, etnisk, moderne.
 • mobilitet. Du kan velge en uttrekkbar, roterende, mobil eller klatringsmodell.

For enkel bruk, kan du velge en uttrekkbar, roterende, bevegelig eller løftestruktur

Racket kan bli en designer divider mellom matlagingsområdet og restområdet

Blant annet på kjøkkenet, kombinert med stuen, vil barenes teller være en utmerket delingsbarriere som skiller kokesonen fra restområdet.

Varianter av stativer

Installert i kjøkkenbaren, blir automatisk en av de viktigste funksjonelle elementene. Det kan gjøres i hvilken som helst farge og har en hvilken som helst form og størrelse, men det er ønskelig at barenheten harmonisk passer inn i felles kjøkken og boareal.

Generelt er det fem typer strukturer

Etter form og funksjon

Som nevnt tidligere har bar tellere et bredt spekter av farger og former. Dette lar deg velge riktig modell for alle typer kjøkkenstudio.

Generelt er baren delt inn i følgende typer:

 • pristennaja. Standard stasjonær modell, som er festet med langsiden eller endeflaten til veggen. Vanligvis er det montert langs veggen under hengende skap, eller under vindusåpningen.

Veggvisningen av strukturen kan installeres under veggen eller under vinduet

 • reiser. Mobil versjon, som er et avlangt bord på hjul. Et slikt stativ vil være en utmerket løsning for festlige arrangementer, romantiske middager eller frokoster. Et komfortabelt bord kan enkelt flyttes rundt leiligheten, som er den største fordelen.

Med et mobilstativ er alt du trenger alltid til stede

 • øya. Ofte ligger i sentrum av et romslig kjøkkenstudio, som samtidig utfører tre roller: en arbeidsflate, et buffébord og en spiseplass.

Øyestanden kan samtidig fungere som en arbeidsflate, et buffetbord og et spiseplass

 • Peninsular. Et slikt stativ er en del av et U-formet eller L-formet kjøkkensett. I dette tilfellet er det oftest plassert i midten eller enden av headsettet.

Skjønnhetskonstruksjonen er en fortsettelse av kjøkkensettet og øker området av det nyttige området

 • transformator. En av de mest hensiktsmessige alternativene for et studio kjøkken eller små rom. Kan hengsles, henges, svinges, foldes eller trekkes ut.

Alternativet "transformer" er ideelt for små områder

Bildet viser et eksempel på en vellykket plassering av stativet

Det er en annen type separasjon av bar tellere - når det gjelder nivå. I henhold til dette kriteriet er to typer skilt:

 • One-level racks. Dette er en enkelt planet-bordplaten, formen og lengden av den kan være noe. De mest populære standardstørrelsene, hvor byggets høyde er 110-120 cm.

En-nivå rack er en enkel, men praktisk design. Ideell for en familie på to

 • Multi-level rack. Tilkoblingen av flere strukturer, hvorav den ene er hovedposten, som ytterligere små benkeplater er festet til. Modellene produseres oftest med høyden på hovedstativet i 90-100 cm, og på toppen av det installeres "overbygningen" for ytterligere 20-30 cm.

På andre nivå av strukturen kan du plassere de nødvendige små gjenstander

Basert på materialene derav

Så, plater for konstruksjonen er laget av slike materialer:

 • Laminert sponplater. Materialet i slike benkeplate er ark av sponplater, som har gjennomgått spesiell behandling. Som et resultat får vi mange farger (ca. 150) og en annen tekstur (inkludert et tre). Dette er et utmerket materiale, som er preget av fuktighet og mekanisk skade (beskytter kun leddene mot fuktighet), og om nødvendig bytt denne platen med egne hender.

Laminert sponplater selv den billigste, men ikke det mest praktiske alternativet

 • Kunststein.Er svært populære materialer i disse dager. Sammenlignet med naturlige materialer har fordeler i form av letthet og varme til berøring. Prisen på plater laget av kunststein er også litt lavere enn de naturlige motstykkene.

Kunststein kan kombineres med andre materialer

 • Kvarts agglomerat.Et slikt belegg - en garanti for styrke og holdbarhet, samt eksepsjonell motstand mot riper og kink. Dette materialet er basert på en blanding av granitt og kvartsflis med tilsetning av polymere bindemiddelharpikser.

Kvarts agglomerat vil vare minst 10 år

 • Naturstein.Med naturlige materialer er det vanskelig å konkurrere. Mønsteret til slike plater er unikt, de er slitesterke og holdbare. Ofte er de laget av granitt, sjeldnere - fra marmor. Eksperter anbefaler ikke bruk av marmorplater i form av kjøkkenflater, da de lett blir riper. Og prisen på slike modeller er veldig imponerende.

Naturstein - den dyreste, men også det mest holdbare materialet

 • Treet.Noble utseende og varme av tre gjør dette materialet en av de mest populære i nesten alle bransjer. Træret trenger imidlertid spesiell omsorg.

Treflater er veldig spesielle og passer perfekt inn i et rustikt interiør.

Rackbelysning

Det skal også huskes at for en så viktig konstruksjon er det nødvendig å tildele ytterligere belysning. Du kan bruke ett av de foreslåtte alternativene:

 • Hang down inventar. Til dette formål er lamper på en lang ledning, en rekke flekker eller en stor lysekrone perfekt. Det viktigste er å sørge for at lyset ikke er for lyst og ikke forstyrrer personen som sitter bak disken.
 • Still bakgrunnsbelysning. LED-lamper under benkeplaten er et utmerket alternativ for å fokusere på design. Men overdriv det ikke med et slikt høydepunkt, ellers vil baren se ut som en bar i en nattklubb.

Lang lamper kan belyse overflaten og legge til en atmosfære av intimitet

Som konklusjon

Den presenterte instruksjonen om fordelene og varianter av stangkonstruksjoner vil hjelpe deg med å bestemme riktig modell for ditt interiør. Mer informasjon finner du på videoen.

Les også artikkelen "Bar teller for et lite kjøkken: hvordan du bruker ledig plass til maksimum."

galleri

Leave a Comment

90 − 89 =