Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

De keuken ruikt altijd naar iets heerlijks, maar, zie je, dergelijke geuren zijn ongepast in andere kamers. Weet je niet hoe je de geuren van eten in de woonkamer en slaapkamer kwijt kunt? De installatie van een keukenkap helpt dit probleem op te lossen. In dit artikel zullen we u vertellen over een soort telescopische kap, de voordelen ervan vermelden en u vertellen hoe de installatie is uitgevoerd.

Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

Telescopische apparaten zijn compact en onzichtbaar

Types van huishoudelijke apparaten voor het verwijderen van geuren

Zo kunt u genieten van alle geneugten die een uitschuifbare zonnekap voor de keuken, we eerst kijken naar de verschillende modellen die kunnen worden gevonden in de moderne keuken is voorzien van:

 • Plat (standaard). Recht boven de kachel tegen de muur gemonteerd. Sommige modellen hebben de recirculatiemodus. Het wordt als de goedkoopste optie beschouwd.
Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

Platte modellen - de meest budgettaire optie

 • De koepel. Een vrij populaire optie voor "dure" keukens, waar u stijl en gratie nodig heeft. Kan van verschillende materialen zijn gemaakt: glas, hout, staal. Vanwege de grote afmeting wordt het niet aanbevolen voor installatie in een kleine ruimte.
Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

Koepelmodellen zien er indrukwekkend uit, maar nemen veel ruimte in beslag

 • Telescopisch (ingebouwd). Het wordt geïnstalleerd in een gesloten kast. Alleen het onderste paneel is zichtbaar. Het is populair in kleine keukens waar je elke ruimte moet gebruiken. De prijs is heel acceptabel, niet veel anders dan platte modellen.
Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

In de keuken ingebouwde telescopische afzuigkappen - de beste oplossing voor kleine keukens

We hebben slechts drie populaire soorten vermeld die op dit moment relevant zijn. Andere soorten zijn echter te koop in winkels, maar de grote vraag ernaar is niet aanwezig.

Lees daarnaast het artikel Hoekkap voor de keuken: de oplossing van ongewone situaties in het interieur.

Kenmerken van telescopische kap

In deze sectie zullen we de kenmerken van telescopische structuren en hun voordelen beschouwen. Nadat u kennis hebt gemaakt met deze nuances, kunt u gemakkelijk beslissen over het installeren van de kap.

Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

Ingebedde modellen zijn bijna onzichtbaar in het interieur

Hoofdfuncties

Full-size ontwerpen beroven een kleine keuken met nuttige ruimte en wegen deze. In dit telescopische model verschillen gunstig van analogen. Omdat het grootste deel van de kap verborgen is in een hangende kast, neemt het niet veel ruimte in beslag en ziet het er erg compact uit.

Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

De ingebouwde eenheid (zoals op de foto) begint te werken nadat het schuifpaneel is geopend

Telescopische modellen zijn uitgerust met een vetfilter. Om het werk van de kap te starten, trekt u eenvoudigweg het uitgangspaneel uit met een lichte hand.

voordelen

Om ervoor te zorgen dat dit specifieke type kap het meest praktisch is voor de keuken, moet u vertrouwd raken met de belangrijkste voordelen. Een van de belangrijkste voordelen van telescopische modellen zijn:

 • Groot luchtinlaatgebied. Het wordt bereikt door het schuifpaneel. En dit betekent dat in de woonkamer het aroma van hete of rijke soep praktisch niet daalt.
Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

Door het schuifpaneel neemt het luchtinlaatgebied toe

 • Compact formaat. U hoeft uw keukenset niet bij te knippen en alles harmonieus te verdelen. Door de kap in de kast te installeren en de recirculatiemodus in te schakelen, kunt u 2/3 van dit kluisje gebruiken met maximale belasting.
 • Hoog vermogen. De gemiddelde vermogensindex schommelt rond de 500 m3.
 • Decoratieve component. Past perfect in elk interieur, omdat er slechts een dun schuifpaneel zichtbaar is.
Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

Gemiddeld is het vermogen van telescopische instrumenten 500 m3

 • Eenvoudig te gebruiken. Dergelijke apparaten zijn niet uitgerust met veel onbegrijpelijke functies, het is eenvoudig en gemakkelijk te bedienen.
 • functionaliteit. Ingebouwde telescopische afzuigkap kan in twee modi werken: daarom beslist u zelf of u de ribbels door de keuken wilt strekken of niet.
 • backlight. Natuurlijk is deze functie aanwezig op bijna elke motorkap, maar op telescopische apparaten functioneert het licht als extra verlichting. Ideaal voor liefhebbers van een hapje 's nachts.
Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

Hoogwaardige verlichting van het apparaat zal de verlichting van het werkgebied verbeteren

Bovendien bieden vergelijkbare modellen de mogelijkheid om gelijktijdig twee filters te gebruiken: vet en steenkool.

Het telescopische model creëert geen gevoel van onhandigheid in de keuken, dat bijvoorbeeld kan verschijnen wanneer een domemodel is geïnstalleerd. Toch is de "bescheiden" kap van esthetische zijde geschikt voor nauwkeurige en strikte keukens.

Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

Telescopische instrumenten zijn tegelijkertijd uitgerust met een vet- en koolstoffilter

Het grootste nadeel kan worden toegeschreven aan een hoog geluidsniveau (ongeveer 60 dB), dat uitlaat produceert tijdens bedrijf. Zeker, vanwege de locatie van de structuur in de kast, wordt het geluid verminderd. Hoewel, indien gewenst, kunt u modellen vinden met een score van 40 dB.

De telescopische kap monteren

Natuurlijk kunt u het proces van het installeren van uw eigen ingebouwde kap niet overslaan. Laten we beginnen met wat je hiervoor nodig hebt.

Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

Met de installatie van het ingebouwde model kan zelfs de beginner het hoofd bieden

gereedschap

Om het telescopische model te installeren, hebt u nodig:

 • boor en perforator;
 • schroevendraaier;
 • elektrische decoupeerzaag;
 • roulette;
 • bouwniveau.
Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

Voor het monteren van het apparaat heb je een schroevendraaier, een puzzel, een potlood en een meetlint nodig

Geïntegreerde keuken telescopische kappen vereisen geen speciale bevestigingsmiddelen, voor de installatie van kasten vrij conventionele deuvel-nagels. Het apparaat is op schroeven aan de kast bevestigd.

Voorbereiding van een muurkast

Voordat u het apparaat installeert, moet u de kast waarop deze wordt geplaatst, op de juiste manier voorbereiden.

illustratie

Instructies voor actie

Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen Voer metingen uit. Bevestig de kap aan de onderkant van de kast en noteer de afmetingen.
Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen Knip het gat onder het instrument uit. U kunt dit doen met een elektrische decoupeerzaag. Maak in de zijwand van de kast een gat onder de golf.
Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen Let op het gat voor de ontluchtingspijp. Het moet worden gedaan in een plank waaraan het apparaat wordt bevestigd. Het is het gemakkelijkst om metingen uit te voeren met behulp van een klep uit de kap.
Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen Bevestig de plank. Gebruik voor dit doel meubelschroeven.
Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen Maak gaten voor bevestigingsmiddelen. Eerste noot, knip vervolgens de gaten uit voor het bevestigen van de eenheid.
Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen Zet de kap vast. Bevestig de structuur op het schap met behulp van een schroevendraaier.
Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen Hang het kluisje aan de muur. Wanneer alles gereed is, blijft het alleen nog om de kast met de kap aan de muur te bevestigen. De door de fabrikanten aanbevolen minimale hoogte ligt op 55 cm van de plaat. Maximaal 75 cm, indien hoger - de effectiviteit gaat verloren, de geur zal in kleinere hoeveelheden worden geabsorbeerd.

Deze handleiding bevat alle benodigde secties, zodat zelfs een onervaren persoon de installatie van een telescopische kap kan begrijpen.

Als u meer informatie nodig heeft, dan is het artikel Kappen installeren in de keuken volgens de regels: een stapsgewijze instructie zal nuttig voor u zijn.

Telescopische afzuigkappen: kenmerken en voordelen

In de installatie van de kap is niets ingewikkelds - het belangrijkste is om de instructies te volgen

conclusie

Zoals u kunt zien, is er niets moeilijks om een ​​elektrisch apparaat te installeren. Het belangrijkste voor u is de keuze van het model, omdat ze niet alleen qua vermogen kunnen verschillen, maar ook qua uiterlijk van het schuifpaneel.

Lees ook het artikel Buizen voor afzuigkappen in de keuken - de kenmerken van keuze.

Aan het einde van het artikel is er video: een ingebouwde keuken telescopische kap in het huis. We hebben het specifiek bijgevoegd, voor diegenen die zich visueel vertrouwd willen maken met het installatieproces.

Leave a Comment

63 − 57 =