Kök sänker från porslinsplattor (41 bilder) i inredningen

Keramisk granit är en blandning av kaolinit och illite (leror med olika plasttyper), pressas vid ett tryck av 400-500 kg / cm2 vid en temperatur av 1200 ° C-1300 ° C. Keramiska diskbänkar gör att du kan göra betydande ändringar i design tack vare olika former och färger.

diskbänkar från porslinsplattor

Installerade brickor från porslin stengods för kök

Olika former och metoder för installation

keramik-granit kökshandfat

Integrerat köksfack från porslinsplattor

Metoden att installera en kökshandfat från keramisk granit bestäms primärt av dess former och antalet skålar i en uppsättning. Sådana skal kan delas in i två huvudtyper, de är integrerade och inbäddade, och vi pratar om dem nedan och tittar också på en video.

Integrerade skivor

kökshandfat från porslin stengods

Vit granit

 • definition självrengör typ innebär att det kommer att vara integrerad med den övre, även om det kan vara antingen i linje med den, och över eller under den (se. För kök bänkskivor, tyska). Svårigheten att installera ett sådant skal ligger i den exakta skärningen av sätet, vilket endast kan göras på en fräsmaskin.
  Ingen utesluter självklart inte självmontering, men för det här behöver du åtminstone ett verktyg med en uppsättning verktyg och tillräckliga färdigheter för att arbeta med liknande material.
 • Med integrationsenheten är den svåraste botten eller botteninstallationen av sinken.
  Denna installationsmetod används för alla typer av bänkskivor (trä, plast, sten) och sänkor, men den största effekten uppnås på stenen när skälet och dess skönhet är tydligt synliga.

Mortice sjunker

keramisk granit tvätt för kök

Spola sänk av porslinstensil för kök

 • Om du vill installera en keramisk granithandfat med egna händer, är det lämpligast den mortise versionen av skalet i den här situationen.
  Här kan du använda nästan alla bänkskivor - från trä, plast, metall, spånskiva, naturlig och konstgjord sten. Enkelhet med installationen här är att för den här versionen behöver du inte exakt uppskattad utklipp - alla oegentligheter täcker sidan av diskbänken.
keramiska plattor för kök

Klipp keramisk granit med en bulgarsk diamantbelagd skiva

 • Om vi ​​pratar om bordsskivorna från massivt trä, spånskiva eller plast, då installationen och inte representerar problem, för för slipset kan du använda den vanligaste elektriska jigsagen.
  Lite mer komplicerat, naturligtvis, med sten eller metall, men med tanke på att den exakta utskurna inte behövs - kan du använda en vinkelslip (grinder) med en skiva för att skära metall eller sten (diamantbelagd), respektive.
diskbänkar för porslinsplattor

Vi sitter i bordsskivan av spånskiva med elektrisk fretsåg

Rekommendationer med förfiningar.
Det är nödvändigt att uppmärksamma skillnaden mellan överliggande och inbyggda sätt att installera, även om modellen används i princip, med landningskanten.
En överliggande installationsmetod innebär en vagga med en färdig plats, och sådana headset kan alltid köpas i butiker som säljer VVS-utrustning.
Skärningsmetoden är mycket likadan, endast den här sitsen måste skäras ut på egen hand.
Men det finns vissa fördelar med detta, för i det här fallet kan biltvätten installeras på något ställe du behöver, utan att koppla dig till mall headsetet.
Så, med hjälp av sidofältet, är sinken installerad även i mitten av köket, om det krävs av designen, och dimensionerna på rummet kommer att tillåta.

Rådets instruktion för borrning av porslinsstengods.
Det är mycket möjligt att du kommer att behöva borra ett hål i en stengods sink (RIM) eller keramik granit bänkskivan, så kom ihåg en funktion - materialet är rädd för överhettning. För borrning är det bättre att använda inte vinnande, men diamantborrar (med diamantsprutning), eller en kärnbit med samma beläggning.
För att borra stora hål med koniska borrar, görs ett litet hål först och först därefter kan en borr med större diameter användas längs styrhålet.
Under arbetet, vattna alltid arbetsområdet med vatten.

Vad är tvätten av porslinsstengods

kökshandfat från porslinsplattor

Sändning (inbäddad) keramisk granit diskbänk

 • Som tidigare nämnts är keramisk granit en komposit och vid bearbetningen erhåller hög slagmotstånd och motstånd mot mekanisk skada.
  Under mekaniska skador avses här ytbeläggningen och reporna. Så, målarbeläggningen, som sådan, existerar inte materialet, och det kan bara repas med diamant, och även då medvetet.
 • Ett intressant faktum är att även om sink för köket av porslin på konstgjord väg, är det i själva verket innehålla samma kemiska element som natursten, så det är absolut ofarlig för hälsan. Om vi ​​jämför den med en metall diskbänk av rostfritt stål, kan det observeras en stor grad av brusreducering keramik, eftersom en sådan anordning har en tjocklek av inte mindre än 10 mm.
Kök sänker från porslinsplattor (41 bilder) i inredningen

Rund keramisk granit diskbänk

 • Om vi ​​pratar om modellering av keramiska granitbänkar, kan de delas in i: runda och ovala, rektangulära och kvadratiska mönster, två eller flera skålar, samt hörnavlopp, som i bilden nedan.
Kök sänker från porslinsplattor (41 bilder) i inredningen

Corner porslin kakel

 • Keramiska kökshandfat kan säljas komplett med olika tillbehör, till exempel ett nät för tvättning och torkning av frukt och grönsaker eller en strimlare.
  Om diskbänken är utrustad med en skärbräda, matchar den senare nödvändigtvis stil och färgschema med skålen och helst med färgen på köksfasaden.
 • Det är också möjligt att notera det optimala djupet på skålarna på keramiska granitbänkar - det här är från 160 till 200 mm - det gyllene medelvärdet. Detta är naturligtvis mer av en teknisk sak, för ett djupt skal gör dig böjd, och med grundvatten kommer det att plaska.
 • På en sådan sjunka är det möjligt att göra en individuell order med tillhandahållande av sin form och helt enkelt efter överenskommelse, med beaktande av alla funktioner i konfigurationen och funktionaliteten. En sådan order, som inte är en strömmande produkt, kommer givetvis att bli mer tidskrävande och priset för det kommer att öka väsentligt.
 • Du kan också säga några ord om de negativa egenskaperna hos keramiska granitbänkar, om de kan kallas sådana.
  Till skillnad från metallskal kan en sådan skål inte repareras, eftersom den inte böjer, det bryter bara, vilket för övrigt är inneboende i alla produkter gjorda av liknande material.
  Tja, en mer nackdel kan noteras hög kostnad, men å andra sidan är ingen förvånad över det stora smyckets pris - en bra sak bör betalas bra.

slutsats

Vanligtvis används diskbänkar mycket aktivt och med en viss belastning, eftersom vissa hemmafruar enkelt sätter disken där för blötläggning. Dessa stunder är viktiga att tänka på när du installerar - fästet måste vara styvt och tillförlitligt.

galleri

Leave a Comment

82 − = 81