We rusten het huis uit – keuken in Amerikaanse stijl (45 foto’s)

Snelle globalisering en eenwording van de wereld, met al zijn grootschalige voordelen, heeft ook negatieve aspecten. Hoe verder we vertrekken van de gewoonten en tradities, ze achterlatend in de geschiedenis van onze voorouders.

Maar de tijd maakt zijn eigen aanpassingen en de wens om in het huis een sfeer van comfort en gezelligheid te scheppen, zorgt ervoor dat we terugkeren naar onze roots en herinneren ons hoe onze grootouders het deden.

Het verklaart alleen de interesse die begon te manifesteren naar de etnische stijl in de inrichting van het huis.

Amerikaanse keuken

Etnische stijl in de inrichting van de keuken

Op zoek naar originele ontwerpoplossingen, begonnen we steeds meer naar de identiteit van andere landen en culturen te kijken.

Er was dus een passie voor stijlen:

 • Scandinavian;
 • Afrikaans;
 • Japans.

En vanwege het feit dat veel van onze landgenoten al heel lang in Amerika wonen, is de originaliteit in het ontwerp van de woonruimte in dat deel van de wereld naar ons land overgegaan.

Ongetwijfeld zijn interieurs in de stijl van hi-tech of techno erg populair vanwege hun bruikbaarheid en minimalisme. Maar hun stijfheid impliceert strikte lijnen, onberispelijke netheid en zelfs een zekere kou.

ie een dergelijk interieur is ideaal voor zeer gedisciplineerde mensen die de minste afwijking hebben en een negatief veroorzaken.

Onze mentaliteit ligt veel dichter bij het creëren van gezelligheid door de overvloed aan licht, de warmte van natuurlijk hout en antiek. Bijna alles is typerend voor de Amerikaanse stijl, dus het is snel wortel geschoten in ons land (foto).

Amerikaanse keukens

Keukenontwerpopties in Amerikaanse stijl

Kenmerkende kenmerken van de Amerikaanse stijl

Kenmerken van eclecticisme

Amerikaanse idee van het ontwerp van het huis, impliceert een harmonieuze vermenging van vele stijlen.

Dit is de Engelse erfenis, die wordt gelezen in het ontwerp van de noordelijke staten en het Latijns-Amerikaanse vuurwerk van kleuren, dat de tradities van het zuidelijke deel van het land behoudt.

Daarom kun je in een ruimte dingen zien die betrekking hebben op totaal verschillende stilistische trends. Bijvoorbeeld, de terughoudendheid van kleuren bij het versieren van muren, kan worden gecombineerd met lichte meubels of klassieke elementen van decoratie kunnen naast nationale kleur bestaan.

ie in alles dat het interieur van de kamer vormt, wordt een chaotische, creatieve stoornis gezien, maar dit is de Amerikaanse stijl.

Het ontwerp van de Amerikaanse keuken is perfect voor grote gezinnen, waar ze tradities en "continuïteit van generaties" eren, dit is geen lege uitdrukking.

In het stijlthema, wooncomfort, comfort, een overvloed aan antiek meubilair, de combinatie van oud en nieuw, daarom is de Amerikaanse stijl een zeer voordelige optie, ook omdat deze zeer economisch is.

Een groot deel van het ontwerp kun je met je eigen handen doen, in deze stijl is het alleen welkom:

 • Gevlochten kant;
 • macrame;
 • Hout;
 • Kussens met borduurmotieven;
 • Plaids en hoezen van handmatig werk;
 • Gerenoveerde meubels.

Als u niet weet hoe, uw verwanten en familieleden erbij betrekken, zullen dergelijke activiteiten helpen om uw grote familie te verzamelen en het karakter en het imago van de eigenaars naar het interieur van het huis te brengen.

Plus, vergeet de kostencomponent niet, de prijs van een dergelijk ontwerp zal een orde van grootte lager zijn dan bij andere interieurs. Natuurlijk, als u alleen op winkelinrichtingelementen vertrouwt, dan zijn Amerikaanse keukenmeubels duur.

Dit is slechts een van de meest vermakelijke tegenstellingen, wanneer imitatie "in de oude dagen" veel duurder is dan de originelen.

Tot op de hoogte! Er zijn twee Amerikaanse stijlen:

 • één, wat zorgt voor grote, heldere gebieden, meer geschikt voor het ontwerp van een landhuis. De overvloed aan natuurlijk licht wordt bereikt door hoge ramen. En toch wordt bij dergelijke projecten vaak een deur voorzien voor toegang tot het terras of de tuin met een plaats voor een familieontbijt. In deze variant is altijd een duidelijke zonering van de werkruimte en rust aangegeven.
 • anders - democratischer, het is perfect, past in een kleine Chroesjtsjov. Zijn belangrijkste idee is om de eetkamer en de keuken te verenigen. Verschillende ontwerpprojecten rond het thema van de transformatie van de keuken in Malometrazhke, kunt u een kijkje nemen op de video op onze website.
ontwerp van Amerikaanse keukens

De warmte en charme van de Amerikaanse stijl

Lees ook het artikel "Kleine keuken in de stijl van de Provence - een stukje Franse charme bij u thuis".

Kenmerken van de lay-out

De aantrekkelijkheid van de Amerikaanse stijl ligt ook in het feit dat het harmonieus past in appartementen met gratis planning. Integratie van de keuken en woonkamer, stelt u in staat om de gekoesterde vierkante meters te sparen en maximaal gebruik te maken van de vrije ruimte.

Vooral actieve Amerikaanse keukens worden gebruikt bij het ontwerpen van appartementen - studio's. Zones voor koken en eten vloeien soepel naar het woongedeelte van het huis en verenigen het totale ensemble door kleuroplossingen en open ruimtes.

Onnodige zorgen te maken over de geuren die gepaard gaan met het kookproces. Amerikaanse keukens gaan uit van de aanwezigheid van krachtige kappen, die hun verspreiding door het hele huis uitsluiten. En over het algemeen zijn alle keukens in deze stijl altijd uitgerust met moderne huishoudelijke apparaten, dit is een ander kenmerk van de stijl.

Amerikaans keukenmeubilair

Typische oplossing in de Amerikaanse stijl

Lees ook een artikel over keukens in een moderne stijl.

Constructieve oplossing

De voorwaardelijke verdeling van de woonkamer en de keuken wordt vaak uitgevoerd door een "keukeneiland" of een toog. Dit scheidt niet alleen visueel de ruimte, maar creëert ook een extra werkoppervlak en een plaats voor het bewaren van keukengerei.

Als u besluit om het zelf te bouwen, zal elke instructie niet helpen. Om dit te doen, moet je de verbeelding en je humor toevoegen.

Amerikaanse gerechten

"Keukeneiland" - een integraal onderdeel van de Amerikaanse stijl

Tot slot

Over het algemeen doet de Amerikaanse stijl enigszins denken aan de onze, een rustieke stijl, slechts licht gemoderniseerd. Misschien is dat de reden waarom hij zo dicht bij ons staat en begrijpelijk is.

Lees ook het artikel "Keuken in Italiaanse stijl - kenmerken van decoratie, meubels en inrichting."

Leave a Comment

− 3 = 4