Keukenkasten voor kleine keuken (42 foto’s): keuze en installatie

Het probleem van kleine keukens is al lang bekend bij de inwoners van de landen van de voormalige USSR. Dergelijke afmetingen van gebouwen van dit type zijn nogal een groot nadeel, omdat ze het niveau van comfort en functionaliteit beïnvloeden.

Daarom is klein keukenmeubilair erg populair en er is veel vraag naar.

Regeling van keukenkasten in een kleine ruimte

Regeling van keukenkasten in een kleine ruimte

Keukensets voor kleine ruimtes

Allereerst moet worden opgemerkt dat dergelijke meubels kleine afmetingen moeten hebben waardoor deze in een kleine ruimte kan worden geplaatst, zonder de functionaliteit ervan te verliezen. Bovendien moet het overeenkomen met esthetische schoonheid, die een plaats zou hebben voor comfort en rust.

Ook moet eraan worden herinnerd dat een dergelijke keuken wordt geïnstalleerd in een ruimte met constant verschillende temperatuurverschillen en een hoge luchtvochtigheid, waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen ervan.

Correct gekozen maten zijn de garantie voor een goed uiterlijk van meubels

Correct gekozen maten zijn de garantie voor een goed uiterlijk van meubels

afmeting

 • Er zijn standaardmaten voor keukenkasten die worden gebruikt voor de typische meubelproductie.
 • Gewoonlijk raadt de productie-instructie niet aan ze te wijzigen, omdat dit kan leiden tot overlast bij de bediening en overtreding van sommige functies. Dit geldt met name voor de bovenste kasten, die meestal worden gebruikt voor het bewaren van borden of andere kleine gerechten.
 • Als u echter ruimte wilt besparen, kunt u het volume van de onderste laden, die meestal het grootste meubelstuk zijn, aanzienlijk verminderen.
 • De diepte van het bovenste gedeelte kan het best onveranderd gelaten worden en gelijk aan 300 mm. De onderste rij kan worden verkleind tot 500 mm. Als de keuken met de hand is gemaakt, kunt u de parameters ervan aanpassen voor sommige functies van de kamer.

Tip!
Voor kleine ruimtes is het het beste om meubels op bestelling te maken. Zodat u het meeste kunt halen uit alle ruimte- en ontwerpfuncties van de ruimte.

De technologische oplossing om keukenkasten te plaatsen om ruimte te besparen

De technologische oplossing om keukenkasten te plaatsen om ruimte te besparen

functionaliteit

 • De keuken is niet alleen een bezoek voor ontspanning, maar ook een klein doel om te koken. Daarom is het noodzakelijk dat de meubels die erop zijn geplaatst zo handig en functioneel mogelijk zijn.
 • Het is noodzakelijk om dergelijke interieurartikelen te kiezen die alle keukengerei en apparatuur kunnen bevatten die nodig is voor het werk.
 • Hiervoor zijn ruime etuis of zachte hoeken goed geschikt. Ook zijn er veel apparaten die zijn ingebouwd in meubels, waarmee de kenmerken worden verbeterd of extra functies worden verkocht.
 • Ook in kleine ruimtes is het noodzakelijk om ingebouwde apparaten te gebruiken. Het maakt niet alleen het mogelijk om ruimte te besparen, maar zal ook de lay-out aanzienlijk verbeteren, waardoor het werk in de kamer comfortabel en gemakkelijk wordt.

Tip!
Moderne technologie, met de mogelijkheden om in meubels te worden ingebouwd, is veel duurder dan conventionele huishoudelijke apparaten, maar het is ideaal voor een kleine keuken.

Speciale toevoegingen om de functionaliteit van keukenmeubelen te verbeteren en zijn uitgebreide mogelijkheden uit te breiden

Speciale toevoegingen om de functionaliteit van keukenmeubelen te verbeteren en zijn uitgebreide mogelijkheden uit te breiden

ontwerp

 • Een goed georganiseerde indeling en enkele interieurelementen maken het mogelijk om zelfs de kleinste kamer in een gezellige en comfortabele kamer te veranderen.
 • Verwacht niet dat vanwege de elementen van de inrichting het mogelijk zal zijn om de keuken uit te breiden. Dankzij hen is het echter mogelijk om een ​​omgeving te creëren waarin het gebrek aan ruimte vrijwel onzichtbaar is.
 • Het is vermeldenswaard dat de prijs van veel meubels op bestelling gemaakt met behulp van ontwerpprojecten soms behoorlijk hoog is, maar het geïnvesteerde geld als een resultaat zal zichzelf rechtvaardigen.

Tip!
Vooral goed in kleine ruimtes zijn vaten en speciaal ontworpen kasten. Ze helpen niet alleen om rationeel ruimte te gebruiken, maar creëren ook de juiste sfeer.

Op maat gemaakte keuken voor maximale ruimtebesparing

Op maat gemaakte keuken voor maximale ruimtebesparing

Keuze van kleuren

Omdat de kasten het belangrijkste meubilair in de keuken zijn, speelt de keuze van hun kleur en stijl een grote rol in het uiterlijk van de hele kamer.

 • Voor het ontwerp van een kleine keuken kunt u verschillende kleuren meubels gebruiken, als een indicator op de foto. Er moet echter speciale aandacht aan de muren worden besteed.
 • Het is het beste om lichte kleuren te gebruiken waarop kasten en ander meubilair zullen opvallen en contrasteren. Creëer geen donkere omgeving in een kleine keuken, omdat het eruit ziet als een kast of een bijkeuken.
 • Kies ook niet te felle kleuren, die irritatie en zelfs vermoeidheid kunnen veroorzaken.

Tip!
Voor het ontwerp van kleine keukens zijn rustige kleuren, die kunnen worden uitgedrukt in beige of lichtgroen, perfect.
In zo'n kamer zijn zal behoorlijk comfortabel en gezellig zijn, wat de rest zal beïnvloeden en dienovereenkomstig zal werken.

Een goede selectie kleuren voor een kleine kamer

Een goede selectie kleuren voor een kleine kamer

conclusie

Uitgaande van het geleverde videomateriaal kan worden geconcludeerd dat het plaatsen van keukenkastjes in kleine ruimtes een zeer belangrijk en belangrijk proces is dat het interieurontwerp van de keuken vormt. Het vereist het creëren van maximaal comfort en functionaliteit, terwijl de mogelijkheid om ruimte te sparen behouden blijft.

Opgemerkt moet worden dat bijna elke persoon, geleid door minimale kennis van ontwerpvaardigheden, zich zelfstandig kan ontwikkelen en het uiterlijk van zijn keuken kan creëren. Om dit te doen, kun je zelfs niet de beginselen van tekenen of tekenen hebben, gebruik gewoon de vele computerprogramma's die dit proces kunnen vergemakkelijken.

galerij

Leave a Comment

− 5 = 5