Badrumsdesign i Provence stil (55 bilder)

Badrumsdesign i Provence stil (55 bilder)

Många människor från tid till annan känner behovet av att hitta en lugn avskild plats, där du kan glömma vardagliga angelägenheter. En sådan oas av lugn och lugn vila kan vara ett badrum i stil med Provence. Den charmiga enkelheten i denna design skapar en avslappnad atmosfär i den franska provinsen, som påminner om den varma sommaren, solen, havet och de oändliga lavendelarna under den blåa blå himmelen. Dekorera badrummet i Provence stil - fascinerande kreativitet, vilket resulterar varje gång kommer att glädja och glädja dig med sin skönhet.

Egenskaper i Provence-stilen

Den sydöstra delen av Frankrike, belägen mellan Alperna och Cote d'Azur i Medelhavet, kännetecknas av otroligt pittoresk natur. För den rikedom av naturliga färger denna region har länge varit älskad av konstnärer, och när i mitten av sommaren slätter gräsmarker till horisonten gömma violetta-lila sammet blommor av lavendel i Provence lockar turister från hela världen.

Att sträva efter att förmedla den romantiska känslan av detta fantastiska område i inredningen kombinerade designers landets imponerande färg med traditionella sätt att leva hos vanliga franska bönder. Den typiska situationen för hushåll på landsbygden med sina gamla, något misshandlade möbler, vitkalkade med lime väggar och tak, spetsar gardiner och vintage keramik gör det lätt att isolera Provence, bland många andra stilar.

Den överflöd av solljus som fritt tränger in i rummen på grund av de höga fönstren, gör även ljusa färger som om de brinner. Den faktiska nyanser av Provence är mintgrön, cool blå, lavendel, ask-rosa, lila, grå, beige, grädde, sandgul och pärlvit.

De övervägande materialen i denna designriktning är ett trädmålat med emalj av ljustoner, såväl som keramik och metall (främst brons, koppar, mässing). Använd ofta korgvaror och en mängd olika handgjorda. Textilier är naturligt naturliga - från lin, bomull, hampfibrer.

På inredningen i Provence, plantmotiv, fåglar, blommor, ärtor, söta inskriptioner, änglar eller hjärtan finns överallt. Särskild uppmärksamhet lockas till produkternas former - dessa är nästan alltid släta böjda linjer, krökta kanter, ovala konturer utan vinkling.

Provence-stil badrumsinredning - Egenskaper

Avsluta badrummet i stil med Provence

Med tanke på rummets höga luftfuktighet är väggarna i badrummet i Provence stil bäst täckta med keramiska plattor. Lyckligtvis erbjuder tillverkarna ett stort urval av vintage samlingar med otroligt vackra tematiska mönster.

Alternativa ytskikt av väggar - vit väggpaneler av plast "trä", användning av vattenbeständig färg i pastellfärger, tvättbar vinyl tapet med strukturerad gips, antika eller rustik tryck diskret.

Golvbeläggningen i badrummet ska se så naturligt ut som möjligt. Detta kan vara en matt kakel sand, ljusgrå, lila, eller blåaktig beige nyans, mönstrad kakel av medelstorlek (kvadratisk eller hexagonal), och porslins under vitt marmor.

Idealiskt tak i badrummet i stil med Provence - blekt kalk eller den mest ljusa färgen. Om höjden tillåter kan du hänga tunna dekorativa bjälkar av plast under målat trä. Det är önskvärt att de är ihåliga - detta kommer om nödvändigt förklara kablarna eller rören.

Badrum Design i Provence Style - Inredning
Badrum Design i Provence Style - Inredning
Badrum Design i Provence Style - Inredning
Badrum Design i Provence Style - Inredning

Sanitärteknik

Huvuddragen i badrumsmöblerna i stil med Provence - dess ovala form. Ett högt emaljbad med böjda sidor monteras ofta på smidiga smidda ben. Det finns också monolitiska stativ i tonen, som upprepar de smidiga linjerna av produkten. För att spara utrymme är det möjligt att ha ett inbyggt badrum. I detta fall är de utskjutande sidorna täckta med paneler under ett blekt trä eller kaklat med en kakel. Om det inte finns tillräckligt med utrymme i rummet för ett klassiskt bad, är hörnrummet ganska lämpligt.

Den verkliga dekorationen av badrummet kommer att vara ett utsökt handfat. Ett snövit skal med avrundade hörn kan stå antingen på stativben eller vara en del av en funktionell träpodestal eller öppen smidd rektangulär bokhylla. Kranar och mixare ska se antika ut. Lämpliga produkter är brons, koppar, nickel, mässing, samt krom- och guldmodeller med porslin detaljer.

För att inte störa den naturliga harmonin i Provence-stilen måste modern teknik (panna, tvättmaskin) förkläddas bakom dörrarna till skåp eller inbyggda i nischer.

Design av badrummet i stil med Provence - VVS
Design av badrummet i stil med Provence - VVS

Badrumsmöbler i Provence stil

I badrumsmiljön spelar möbler en viktig roll. Provence för det bästa beslutet är emaljerade trä skåp med öppna dörrar och lådor, som vanligtvis är installerade under diskbänken, smidesjärn hyllor med ornament, hängande hyllor och krokar i samma stil. I rymliga badrum kan du också placera metall (målade i vitt) eller korgstolar.

Vintage-trämöbler (skåp, lådor, sängbord) är dekorerade med krökta lockiga ben, lättnadskanter, korsramar, nät, målade porslinshandtag. Naturligtvis är äkta antikviteter, som moderna designerprodukter, dyra, men om du vill kan det ursprungliga badrumsskåpet i Provence-stilen tillverkas av dig själv. Speciellt eftersom det tomt för framtida mästerverk kan hitta nästan något land eller i den gamla mormors hus: det kan vara ful skåp eller garderob, vilket räcker för att måla, ge det en ädel avgång, göra en vacker decoupage eller pensel, lägg snygga tillbehör.

Om det finns nischer i badrummet är det väldigt lätt att göra dem till lämpliga hyllor. Du behöver bara fästa några hyllor av trä eller glas och gömma nedre delen bakom de vackra dörrarna.

Badrum design i Provence stil - Möbler
Badrum design i Provence stil - Möbler
Badrum design i Provence stil - Möbler

Tillbehör och inredning

Av alla kända designtrender är det Provence som har den största variationen av inredning. Dussintals till synes obegripliga detaljer skapar en unik charm och charm hos provinsens franska interiör, gör den verkligen varm och hemtrevlig.

Badrummet i Provence stil är väl kompletterat med alla typer av tillbehör. Dessa kan vara korgunderlägg och lådor för badtillbehör; ovala speglar i gips, bearbetade eller gamla träramar; gipslister och små tematiska skulpturer.

På hyllorna är att placera keramiska uppsättningar-doser med söta blommor; porslin vaser och krukor, vintage glasflaskor, doftstearinljus i vackra ljusstake, naturliga tvål och handgjorda kosmetiska uppsättningar.

Lämplig i denna situation kommer att se fluffiga handdukar och badrockar, vänster i sikte (vikta snygga högar på öppna hyllor eller hängande på krokar).

Det är användbart i badrummet och en tvättkorg med rotting eller vinrankor. Den kan tillverkas i form av en hög urn eller en långsträckt cylinder med lock, men i vilket fall det blir en praktisk och funktionell lösning för varje dag.

Om rummet har ett fönster måste det dekoreras med gardiner. Lämplig ljusljus tulle, stärkad spets, sött tryck med fint tryck, broderi. För att säkerställa integritet vid vattenprocedurer är det värt att hänga gardiner från tätare ogenomskinliga tyger. På resten av tiden kan de plockas upp av en mjuk våg i toppen av fönstret i engelsk stil.

Badrumsdesign i Provence stil - Tillbehör och inredning
Badrumsdesign i Provence stil - Tillbehör och inredning
Badrumsdesign i Provence stil - Tillbehör och inredning

Designa ett litet badrum i stil med Provence

Trots det faktum att Provence-stilen vanligtvis väljs ut för att utforma rymliga badrum i privata hem, kan den också användas i mer kompakta rum. Ljus romantisk design kan visuellt öka ett litet område, det viktigaste - överbelasta inte inredningen med olika detaljer.

Vid val av bad och handfat är det lämpligt att föredra smala inbyggnadsmodeller utan extra pretentiöshet. I det trånga rummet kommer relieffötterna inte att synas ändå, men ytterligare hyllor eller piedestaler kommer vid rätt tidpunkt.

Vid inredning av ett litet badrum i Provence stil rekommenderas det att överge stora utskrifter eller kombinera olika typer av mönster. Det är mycket bättre att se solida ytor och smala blomgränser som en accent.

En mättad lila, lila, blå färg i ett litet rum ska ersättas med mjuka "utbrända" nyanser - så det verkar lättare och luftigare. Paletten bör i allmänhet se ut monolitisk, utan kontrasterande övergångar eller för framträdande fragment.

På grund av brist på ledigt utrymme måste man ge upp tillbehör, särskilt de som inte har någon funktionell belastning. Om till exempel tvättkorgen fortfarande passar under diskbänken eller någonstans bakom dörren i hörnet, då är det för insamling av aromatiska och statuetter knappast en extra hyllning.

När det gäller en mängd olika schampon, geler, balm och andra kosmetiska produkter, bör de lagras antingen i slutna skåp eller delvis hällas i speciella porslinbatcher som inte kommer att störa interiörens harmoni.

Designa ett litet badrum i stil med Provence

Design av badrummet i stil med Provence - foto

För att tydligt visa egenskaperna i Provence stil i utformningen av badrum, har vi samlat in de mest intressanta bilderna i denna designriktning. I det presenterade galleriet kan du hitta exempel på vackra finish, se kombinationer av sanitetsartiklar, möbler och inredning, låna praktiska layouter och layout av dimensionella föremål. Vi önskar er inspiration och framgångsrikt genomförande av de idéer du tycker om i ditt interiör!

Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto
Inredning av badrummet i stil med Provence - foto

Video: Provence-stil badrum - Idéer för interiörer

Leave a Comment

− 3 = 2