Welke pictogrammen zouden in de keuken moeten zijn (39 foto’s): christelijke gebruiken

Onze recente geschiedenis binnen één generatie is gegaan van volledig ongeloof tot de Schepper, tot bijna fanatieke aanbidding. Het doel van dit materiaal is rustiger en je kunt verlichting noemen. We zullen niet tot het uiterste gaan, en voor te bereiden gedetailleerde richtlijnen voor de gelovigen aan wat iconen en in welke volgorde je nodig hebt in het huis in te vullen, maar gewoon een korte trip in de traditie van de christelijke Rusland op huishoudniveau en vertel ons wat te doen met de aanbidding van de Heiland en de heiligen.  

Als er geen mogelijkheid is om een ​​aparte kast te gebruiken, is de plank heel geschikt.

Als er geen mogelijkheid is om een ​​aparte kast te gebruiken, is de plank heel geschikt.

Tradities van het christendom, die hebben overleefd tot op de dag van vandaag

In pictogrammen is de betekenis veel dieper dan externe aantrekkelijkheid.

In pictogrammen is de betekenis veel dieper dan externe aantrekkelijkheid.

Zoals in elke religie, in het christendom, zijn er basisprincipes, waarnaar zij streven, die eerbiedigen.

Orthodoxie heeft altijd speciale aandacht gekregen:

 • De rode hoek;
 • De volgorde van het plaatsen van pictogrammen in de iconostase;
 • De combinatie van wereldse en kerkelijke objecten.

Let op! Niet het aantal iconen is bepalend voor het geloof van een persoon, en het heeft zeker geen zin om van hemelse beschermheren die op hen worden afgebeeld, wereldse goederen te eisen. Alle iconen die worden bewaard en overgedragen van generatie op generatie hebben een exclusief spirituele component, het is een hulpmiddel voor dankzegging en het naleven van de sacramenten van het gebed.

 1. Rode hoek. Onze voorouders vertoonden geen pictogrammen, waar nodig, om ze in het interieur van hun huis te passen. Bovendien waren alle gezichten gegroepeerd op één plek, die ver van de ingang lag, een goed verlichte hoek. Deze hoek werd gekozen tussen de twee ramen van de voormuur en de voorkant, altijd schoon gehouden en hier stonden de pictogrammen van de familie.

In veel opzichten probeerden christelijke kerkkanunniken in het dagelijks leven te kopiëren. Alle pictogrammen bevonden zich dus in een kyot of godin. Dit zijn speciale kluisjes of planken, waarop behalve de iconen zelf ook vaten met heilig water, verlichte takjes, paaseieren, maar ook gebeden en het evangelie stonden.

Op deze schappen was altijd een lamp geïnstalleerd, waarin op feestdagen en op belangrijke dagen een vuur brandde. Voor het onderhoud van de zorg was niet uitgevoerd met vodden, maar met speciale ganzenveren.

Het is interessant om te weten! Met gezinsgebed in deze hoek begonnen alle belangrijke zaken, van marcheren onder de kroon tot het begeleiden van het militaire bedrijf. Aan de tafel, die zich in dezelfde hoek bevond, aten alle leden van het gezin feestelijk en gewoon eten. Dat waren de tradities.

 1. De tentoonstelling van iconen in de iconostase. In het verleden waren er kanunniken, waaraan ze zich probeerden te houden en die nu voornamelijk in kerken worden gehouden. Iconen werden niet chaotisch tentoongesteld en elke "cricket kende zijn eigen paal". Boven het gezicht van de Heiland bijvoorbeeld, werden er geen andere iconen getoond, en ernaast kon alleen het gezicht van Gods moeder worden geïnstalleerd en het pictogram dat de heilige drie-eenheid afschildert. En toch werden de oudere, tribale iconen geplaatst boven degenen die werden geschonken of verworven.
Het weergeven van pictogrammen is belangrijk.

Het weergeven van pictogrammen is belangrijk.

Voor informatie! Op dit moment is het erg in de mode om foto's bij te houden van ooit levende mensen, die door de orthodoxe kerk als heiligen zijn gerangschikt. De officiële interpretatie van de orthodoxe kerk bij deze gelegenheid is echter dubbelzinnig. Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat iemand die teruggaat naar heiligheid alleen een heilige kan worden genoemd aan het eind van het pad en de wereldlijke foto geen pictogram is, en daarom heeft hij niets te doen naast gezichten.

 1. Over een combinatie van wereldse onderwerpen en kerk. De canons van het christendom zeggen ondubbelzinnig dat de combinatie van deze objecten onaanvaardbaar is. En als u pictogrammen met kroeponen of boeketten met bloemen op de drie-eenheid installeert, of vertex twijgen op de Palmzondag, als u de christelijke tradities volgt, moeten ze worden verlicht. Dat wil zeggen, objecten die een rituele lading dragen en noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van rituelen van het christendom zijn toegestaan.
Hier is een voorbeeld van hoe dit niet nodig is.

Hier is een voorbeeld van hoe dit niet nodig is.

En nu

Het icoon van de Moeder Gods werd altijd door christenen aanbeden.

Het icoon van de Moeder Gods werd altijd door christenen aanbeden.

Het leven staat niet stil en geen enkele instructie zal het in één positie fixeren. Nu kijkt de orthodoxe kerk loyaler naar de principes van het selecteren en plaatsen van pictogrammen in moderne appartementen. Uiteraard respecteren de oude tradities, is het wenselijk, maar gezien het feit dat de familie is een eet vaak in de keuken is, waarom geen pictogram instellen en er (zie ook het artikel "Kitchen antiek - zorgen voor een kleurrijk interieur").

Welk pictogram om in de keuken te hangen, wij beantwoorden - in theorie een. Het feit is dat de ontvangst van voedsel moet worden voorafgegaan door het gebed van dankzegging, hetzelfde gebed is toegestaan ​​na de maaltijden en het is heel logisch om het gezicht te hangen van degene aan wie deze dankzegging is gericht.

Voor informatie! Welke icoon zou in de keuken moeten zijn - Christus de Verlosser, de Moeder Gods of de Heilige Drie-eenheid. Het is aan hen dat gelovigen vaak dankzegging sturen, en zij wenden zich vaak tot hen met andere verzoeken.

Over loyaliteit en kansen

Gelaat van Christus, gebeden van gelovigen zijn aan hem gericht.

Gelaat van Christus, gebeden van gelovigen zijn aan hem gericht.

De keuken van Feng Shui is een droom voor velen, maar helaas laten moderne appartementen ons niet toe om zelfs de principes te realiseren die onze voorouders begeleidden bij de uitvoering van christelijke riten en sacramenten.

De orthodoxe kerk geeft echter enkele afwijkingen toe in verband hiermee en biedt de volgende kansen voor gelovigen:

 • Pictogrammen zijn wenselijk om op de oostelijke muur te hangen, maar in moderne appartementen aan de oostkant kan er een raam of een balkon zijn. In dit geval staat de kerk de opstelling toe van iconen op elke gewenste afzonderlijke plaats;
 • Gezichten van heiligen kunnen overal in de kamer zijn, zoals een pictogram in de keuken. Er wordt aangenomen dat als het gebed uit het hart komt, als het oprecht is, het zeker gehoord zal worden, en de locatie van het pictogram is van doorslaggevend belang. De enige vereiste is dat de aanbidder tijdens het gebed niet wordt afgeleid door andere dingen en dat de plaats daarom niet smal of krap en vol met andere voorwerpen moet zijn;
 • Om toe te voegen aan de vorige paragraaf wil ik opmerken dat naast de pictogrammen geen schilderijen, beeldjes, kalenders, souvenirs en andere wereldlijke zaken moeten zijn. Het pictogram wordt door gelovigen en de kerk als een kunstwerk bekeken, maar als een gezicht voor communicatie met de Schepper. Daarom is het in dit geval niet nodig om de zondaar met de rechtvaardigen te verwarren. Voor het gezicht is het wenselijk om een ​​lamp op te hangen of een kaars te plaatsen, zodat het beeld constant in de glans is. In feestelijke (natuurlijk niet seculiere feestdagen) dagen, moet het licht de hele dag voor beelden branden;
 • Pictogrammen die in verschillende delen van het huis of appartement zijn geïnstalleerd, spelen volgens de eigenaars de rol van amuletten. Vooral vaak worden de gezichten van heiligen en beschermengelen over bedden geplaatst, vaak kinderachtig. De orthodoxe kerk is toegestaan;
 • Wat echter niet is toegestaan ​​bij het plaatsen van pictogrammen, is om iconen van beschermheiligen boven de gezichten van Christus de Verlosser en de Maagd en de baby te plaatsen. Bovendien moet de plaatsing van andere gezichten de hiërarchie respecteren, die u kunt zien in elke orthodoxe kerk.
Pictogrammen over babywiegjes.

Pictogrammen over babywiegjes.

Voor informatie! Het pictogram voor de keuken, slaapkamer, hal - dit is geen sieraad, het is niet iets dat je in het interieurontwerp moet ontwerpen. Met deze benadering is het beter om helemaal geen pictogrammen in het huis op te hangen.

Over zorg

Probeer niet zelf iets te doen.

Probeer niet zelf iets te doen.

In deze sectie zullen we u vertellen hoe u pictogrammen opslaat. Vanzelfsprekend is deze informatie niet van toepassing op monsters van moderne industriële productie, maar verwijst naar conventionele door de mens gemaakte afbeeldingen. dus:

 • De verflaag houdt niet van scherpe temperatuurveranderingen en luchtvochtigheidsprongen. Daarom is de keuken niet de meest geschikte plaats voor hun opslag. Beoordeel zelf de aanbevolen temperaturen, zoals de comforttemperatuur van een persoon, 20-22 graden Celsius, en de aanbevolen luchtvochtigheid is niet meer dan 55%, wat duidelijk niet op een keuken lijkt;
 • Als je vastbesloten bent om het pictogram in de keuken te houden, is het beter om er een kiot (een speciaal kluisje) voor te maken. Anders zet je het in de verste hoek, waar vet en roet alleen in theorie kunnen komen;

Tip! Probeer geen verdonkering te verwijderen, of het lijkt u zelf, dikke plekken. Onprofessionele acties kunnen alleen de bovenste laag van het pictogram vernietigen, en het zal moeilijk zijn om het te herstellen, omdat het niet gemakkelijk en soms onmogelijk is.

 • Gebruik geen moderne reinigings- en reinigingsproducten, zelfs niet als ze zijn geschreven met milieu- en zachtwerkend gedrag. Het resultaat van een dergelijke interventie is de volledige vernietiging van de verflaag. Het wordt niet aanbevolen heilig water en olie te gebruiken, omdat het mogelijk is voor diepe penetratie van stoffen binnenin. Deze verflaag kan zwemmen en repareren zal erg moeilijk zijn;
 • Het wordt niet aanbevolen om de kleuren van het pictogram bij te werken met verven, lakken of andere ingrediënten. De prijs van een dergelijke upgrade kan een volledige vernietiging van de verflaag zijn;
 • Het is niet aan te raden om het pictogram niet met vodden af ​​te vegen, noch nat te drogen. Geen wonder dat onze voorouders veren gebruikten. In onze omstandigheden zijn zeer zachte eekhoornborstels toegestaan;
 • Sommige adepten van het geloof proberen pictogrammen op de ramen te installeren, het belangrijkste is dat aan de oostkant. Dit zou niet gedaan moeten worden, omdat ze niet van extreme temperatuurveranderingen houden, en kronkeling in de winter kan rampzalig voor hen zijn;
 • Het wordt niet aanbevolen om pictogrammen te plaatsen in de buurt van verwarmingstoestellen, met name die welke de lucht drogen. Hier zullen verklaringen voor een zeer eenvoudige boombasis afnemen van temperatuur, en te droog hout zal noodzakelijkerwijs de verflaag beschadigen;
 • Het is niet wenselijk om langdurig te worden blootgesteld aan direct zonlicht, dit is niet de kleur van verf;
 • De houtachtige basis van het pictogram houdt ook niet van plaagkevers, zoals elke andere boom. Deze kleine ongedierte in een jaar of twee zal het hout eenvoudig in vuilnis veranderen. En wat voor soort restauratie kan er dan zijn?
 • Het is ten zeerste afgeraden om restauratiewerkzaamheden met uw eigen handen uit te voeren. Dit geldt in gelijke mate voor de buitenste bekleding en vervanging, of de restauratie van de houten basis. Sluit de opties niet uit wanneer de moderne agressieve stoffen die deel uitmaken van de plamuren en mengsels het gehele substraat zullen impregneren en de verflaag kunnen beschadigen.
Het zijn niet alleen maar foto's van de tentoonstelling.

Het zijn niet alleen maar foto's van de tentoonstelling.

Tot slot

Elk pictogram dat u in de keuken wilt plaatsen, is voornamelijk bedoeld als gebed. Kies, en onze video zal je helpen.

Oplossingen voor zelfs een kleine keuken in termen van interieurontwerp en plaatsing van orthodoxe symbolen zijn te vinden als je de kwestie met je verstand en verbeeldingskracht benadert.

galerij

Leave a Comment

90 − 86 =